Thursday, 22 September 2011

SAKITNYA MATA AKU.....

Aduhhhh...nk tau knp???sbnarnya aku sakit mate tngok blog aku sendiri..hahahhaha....sengal aku ni,,tngok blog sendiri pon sakit mate..aku yg buat,,aku sndiri xske..nak ubah balik rasa malas la plk...lantak la..klu kowg nk bace,,bace la..klu rasa sakit mate,,,x payah bace..hahaha...k daaaa~~~~

Wednesday, 21 September 2011

SESUAI KE???

Sesuai ke aku jadi model???da la pndek..hahahaha..walaupon pndek,,ade jgk owg nk amik aku jd model baju die..jom kawan2 tngok pic aku masa aku jd model..sbnarnya aku mmg x layak lgsung jd model bju..hrmmm..
Masa ni pereka bju ni tgh terangkan jnis bju yg telah dibuat..cube teka aku yg mana???yg paling pndek n hodoh 2 la aku..hahahaha...
Nak tau knp aku ke dpan masa ni???haha...masa ni pengadil panggil aku sbb nk tngok kain aku 2..klu aku jalan bnda 2 msti bergerak jgk..cantik aw..pasan x??hihi..klu x pasan jom tngok pic seterusnya...
Waktu ni da hbs show..sajeje nk menggedik tgkap pic ag...biasa la pmpn suka bergambar..wekkkzzz....haha..
wekkkkzzzzzz...;D
Nyampah plk aku tngok pic aku ni...sedangkan aku pon da nyampah,,owg lain lagi 10 kali ganda nyampah..hahahhaha...whatever!!!!yg pntg aku bhagia..haahhahahaha....

TERINGAT KENANGAN LAMA..HUHU..

Wowwww....cm bez je topik ni..hehe...hari ni aku nk cite sal kisah aku dlu2..hehe...jom kite terjahhhh....

Hahahaha..pic ni mmg buruk..al maklum la...baru sem 1 ni..budak belasan tahun lagi aku ms ni..bak kate owg tua..dak hingusan lg..hahahaha...ok,,aku nk knalkan kt kowg kwan2 aku kt dalam pic ni..yg buat peach 2 name jue,yg pegang dagu name husna,tudung ungu dila,yg pndg aku lak nme die fath n lastly yg paling depan mylovely aku,atan...masa ni aku x kpel lagi ngn die..die 2 dalam proses tgh nk usya2 aku..eee pasannya aku ni..hahaha...
Ni la kawan2 aku masa mula2 aku masuk poli..
Ni la kwn2 aku masa kt asrama..tp skunk sume da berpecah sb kelas lain2..uma sewa pon da lain2 jgk..so sume da wat hal masing2...cedihnyaaa...huhu.. :(
Tapi nmpak cm skema je pic zaman pak kaduk ni..hehe...

Sunday, 18 September 2011

TAK KENANG BUDI..!!!!!

Hari ni sy nak share ngn kawan-kawan sal tak kenang budi...bnda ni mmg da lame berlaku tp aku baru je dapat tahu sal hal ni..mmg teruk ngara kita DIHINA  oleh rakyat INDONESIA..kalu x cye COPY link ni...

http://www.youtube.com/watch?v=sVnUgt87XRM

n then kowg cube tngok yg ni plk...dowg pon hina polis ngara kite..

http://www.youtube.com/watch?v=-xhMBGPC-Cw&feature=related

dowg ni mmg teruk la..da la byk rakyak dowg mnumpang kat cni cari rezeki,,pas 2 nk kutuk2 Malaysia ciplak lagu dowg..INDONESIA TERUK!!!!!!!

Thursday, 15 September 2011

LAWAK LAGI???HAHA..

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )


YANG NI LAGI KELAKAR..SUME NI AKU COPY KAT CERITA LAWAK...KLU NK BCE LAGI,,CARI SENDIRI..HAHAHAHA..

Wednesday, 14 September 2011

CERITA LAWAK PENDEK

Hari ni aku nk kongsikan cerita lawak pendek...msti kowg ade pnah bce sblm ni..tp xpe la..aku sjeje nk pnuhkan kt blog aku ni..hehe..

lucu 1: Bapa
Man: Bapa aku hebat. Dia polis. Semua orang takut ngan dia.
Ali: Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.
Man: Wow! Bapa kau keja apa?
Ali: Tukang gunting rambut.
Cerita Lawak/ lucu 2: Bahasa Inggeris
Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila giliran adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.
Cerita Lawak/ Lucu 3: Sudu
Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit: Eh! tak boleh la doktor.
Doktor: Kenapa?
Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer.

Cerita Lawak/ Lucu 4: Mayat

Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.

Cerita Lawak/Lucu 5: Tiru
Cikgu: Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa: Apa bukti awak?
Cikgu: Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".

Cerita Lawak/ Lucu 6: Makan
cA: dari pagi tadi aku makan tak kenyang2 je?
cB: kau makan ape?
cA: makan angin...............................


HAHAHHA..LAWAK BETUL..SAKIT PERUT AKU..HAHAHAHA..

Tuesday, 13 September 2011

TEKA-TEKI

Hari ni aku ade terbuka satu web ni..mmg klakar sgt tekateki die...hahahha..n then hari ni aku nk wat teka-teki kt kowg plk..ok.........kite mulakan SEKARANG!!!!

a) Apa beza kacang panjang dengan seluar panjang??

B) Banyak-banyak mi, mi ape yang takleh di makan??

C) Ada orang ni nak naik bas.Dia ada 50 sen saja. Tambang bas ke tempat dia nak pegi tu 60 sen. Mcm mana dia nak pegi tempat tu?

D) Pak Ali ada sebuah ladang, tetapi die nak tanam 2 jenis pokok iaitu getah dengan koko. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh, Soalannya pokok ape tumbuh dulu?

E) Burung ape yg boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk ?

F) Tersebut kisah,ada seorang wanita yg menamakan anaknya nama FATIMAH, kenapa ?

H) Tempat apa ini... ... peserta dia pakai uniform, selalu bertambah & tak akan berkurangan?

I) Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu taik anjing. apa dia?

J) Macammana nak pegi haji kalau duit tak de?


OK..KOWG JAWAB LA DULU BAWU TNGOK JAWAPAN..HAHAHAHAHA...

*
*
*
*
*
*
*
JANGAN LA TEKAN BAWAH LAGI,,PIKIR DULU JAWAPAN..APE LA...SOKLAN SENANG PON XLEY JAWAB..PEMALAS BETUL...HAHAHA...
*
*
*
*
*

*
JAWAPANNYA..JENG JENG JENG..

A-Seluar panjang kalau dipotong jadi seluar pendek, tapi kacang panjang kalau dipotong tetap namanye kacang panjang aaa...

B. Misai..misai nebleh makan..ape la..

C. Dia buat muka seposen je..50 sen + 10 sen=60 sen

D. Dua2 tak tumbuh pasal Pak Ali tanam separuh jek..

E. Penguin

F. Sebab anak tu perempuan..huar..huar..huar..

H. Tempat Perkuburan

I. Lingkaran nyamuk Shieldtox

J. Jangan isap rokok. Duit tu kalau kumpul sehari RM5, setahun dah RM 1,800. 10 tahun dah dapat RM 18,000. Dah boleh pegi haji. ..Lagi.. kurangkan pakai hp..hahaha.. 


ok  ni saja teka-teki tok hari ni...jumpa lagi!!!

Sunday, 11 September 2011

82 HARI LAGI....!!!

Ape maksud lagi 82 hari????
Mksudnya lagi 82 hari lagi aku akan praktikal di travel agensi ni..huhu..
kadang2 bez,,kadang2 bosan kat cini...
yang beznya dapat borak,,gelak2 ngn kawan2 n bos..
yang bosannya pulak klu xde keje,,on9 jela keje aku...
tapi aku rasa bez jgk la kat cni..(ckap cm ape ntah aku ni..hahahaha)

SEBABNYA~~~

Kalau praktikal klu balik terus boommmm,,terlentang terus atas katil..
n klu tgh blaja,,balik 2 kene stdy la,,masak la...kalau x masak,,perut kosong la jawabnya..huhu..
KESIMPULANNYA...masa praktikal lagi best..bestnya,,bestnya,,bestnya..hahahaha~~~~


MOOD SKUNK...

PERASAN X????

Artis skunk da mula pakai tudung..kowg pasan x??wahhh cantiknya..ni antara artis yg sudah memakai tudung.
cantik kan dowg ni dah bertudung..dlu boleh dikatakan sume seksi..aku bile lagi nk bertudung???sekajp pakai n sekejap xpakai..ikut mood plk..haha...

Saturday, 10 September 2011

KALAU DIBERI PILIHAN HADIAH, SAYA PILIH NI. :)

First skli aku nak sgt yg ni...
Aku suka sgt bunga..xpnah lgi orang bg aku sejambak bunga..aku ternanti nanti jgk mylove bg aku sejambak bunga..b kalu bezday ayg nti,,bg la sejambak bunga..xpon bg masa ulang tahun kite...ni asyik bg baju je..wahhhh materialistik betul..hahahaha.....wahhh nampak romantik gitu klu mylove bg..hehe..kte wait n see jela..huhu...


Kedua....
Bear ni plk no 2 aku suka...aku suka bear ni plk sbb klu owg bg aku,,xdapat pelok tuan die,pelok bear pon jadi lah..hahahha...

Ketiga....

Coklat ni nmpak bez je..aku sbnar xske sgt makan coklat sbb coklat ni manis..aku xske bnda yg manis..tp aku suka klu org bg aku coklat sbb nmpk romantik la..hahaha...
3 something yg kat atas ni xpnah lg owg bg kt aku..cedihnya..huhu....tp klu bli sendiri pnah la..hahahaa...x bez la klu bli sndiri n owg bg..rasa lain..kite akan lebih menghargai klu owg lain yg bg..betol x??huhu..

Thursday, 8 September 2011

COMEYNYA...HEHE...

ok,,ari ni aku nk dedahkan rahsia aku..rahsia ke???hahaha...xde la..aku cume nk tunjuk pic aku ms aku kecik2 dlu..
jeng jeng jeng...hahahahaha..kelakar je pic ni aku tngok..slek je tngok kt rambut depan..haha..hrmmm klu x silap kt pic ni ms aku umo 1 tahun kot..comey an??haha..yg dukung aku 2 mak aku ms muda2 dlu..mak aku dlu x bertudung tp skunk da pakai aw..huhu...

Wednesday, 7 September 2011

WITH MYLOVELY DI HARI RAYA

Rasa bhagia ble org yg kte syg sanggup wat ape saje tok kte..mylove sanggup dtg ke rumah aku masa raya ke2 walaupun die pnat..cian b..hrmmm..;( ... aku nak g sne pon sbb aku nk tngok adik die tunang..ni pic adik atan bersama ngn aku..
cantik an adik atan..nama die Nor Hidayah..tp aku pggil die acik..tarikh pertunangan die 01.09.2011.masa raya ke3..cantik an acik ni???
waktu malam plk aku berjalan-jalan ngn mylove..tngok wayang cite 'HANTU BONCENG'..kelakar sgt2..nk pecah perut aku tngok cite 2..al maklumlah,zizan yg berlakon msti la kelakar n gempak..sblm tngok wayang 2 aku sempat bergambar dengan atan..ni la hasilnya..hehe..
jeng jeng jeng...da alang2 letak pic ni,,nak promote hp bawu..hahahah..yg mylove pegang 2 la hp bawu aku.. nokia C6...hehe...
hari esoknya pulak aku ikut family atan balik kampung..mmg pnat sg2 n padat jadual tp seronok..haha..pas 2 kteowg mandi laut..2 first time aku mndi laut...
ni pic kteowg mndi laut..masa ni la bawu aku dapat rasa kemasinan air laut ni..wekkkzzzz geli...masin lain mcm je..tp seronok sgt2 n aku nk mndi lg laut with mylove..
ok..aku akan perkenalkan family atan..yg belah kiri 2 abg die angah n tunang,aku n mylbe,tunang acik n acik n lastly kak long,haidir n suami kak long..acat lak xde kt cni sbb die tgh tgkap pic kteowg..bosannn..hahahahaha..