Tuesday, 13 September 2011

TEKA-TEKI

Hari ni aku ade terbuka satu web ni..mmg klakar sgt tekateki die...hahahha..n then hari ni aku nk wat teka-teki kt kowg plk..ok.........kite mulakan SEKARANG!!!!

a) Apa beza kacang panjang dengan seluar panjang??

B) Banyak-banyak mi, mi ape yang takleh di makan??

C) Ada orang ni nak naik bas.Dia ada 50 sen saja. Tambang bas ke tempat dia nak pegi tu 60 sen. Mcm mana dia nak pegi tempat tu?

D) Pak Ali ada sebuah ladang, tetapi die nak tanam 2 jenis pokok iaitu getah dengan koko. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh, Soalannya pokok ape tumbuh dulu?

E) Burung ape yg boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk ?

F) Tersebut kisah,ada seorang wanita yg menamakan anaknya nama FATIMAH, kenapa ?

H) Tempat apa ini... ... peserta dia pakai uniform, selalu bertambah & tak akan berkurangan?

I) Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu taik anjing. apa dia?

J) Macammana nak pegi haji kalau duit tak de?


OK..KOWG JAWAB LA DULU BAWU TNGOK JAWAPAN..HAHAHAHAHA...

*
*
*
*
*
*
*
JANGAN LA TEKAN BAWAH LAGI,,PIKIR DULU JAWAPAN..APE LA...SOKLAN SENANG PON XLEY JAWAB..PEMALAS BETUL...HAHAHA...
*
*
*
*
*

*
JAWAPANNYA..JENG JENG JENG..

A-Seluar panjang kalau dipotong jadi seluar pendek, tapi kacang panjang kalau dipotong tetap namanye kacang panjang aaa...

B. Misai..misai nebleh makan..ape la..

C. Dia buat muka seposen je..50 sen + 10 sen=60 sen

D. Dua2 tak tumbuh pasal Pak Ali tanam separuh jek..

E. Penguin

F. Sebab anak tu perempuan..huar..huar..huar..

H. Tempat Perkuburan

I. Lingkaran nyamuk Shieldtox

J. Jangan isap rokok. Duit tu kalau kumpul sehari RM5, setahun dah RM 1,800. 10 tahun dah dapat RM 18,000. Dah boleh pegi haji. ..Lagi.. kurangkan pakai hp..hahaha.. 


ok  ni saja teka-teki tok hari ni...jumpa lagi!!!

No comments:

Post a Comment