Friday, 7 October 2011

ERMMMM.....

salam sume...td buka fb atan..ternampak la ade owg wat status ni...sdihnya..tbe2 je t'ingat kat atan ;(...

Bf : Kita main satu game nak tak ? 
Gf : Game apa ? 
Bf : Mcam ni , esok awak tak paya contact saya . Mksudnya tak paya text call or apa apa yng berkaitan lah . Saya pun buat mcam tuu dkat awak okay ? Kita tgok spea menang . 
Gf : Okay ! 
 
Esoknya , si Gf terpksa lah than rindu dkat Bf . Mengenangkan yng ni satu permintaan , si Gf cuba kuatkan hati . Keesokkan harinya , si Gf call si Bf . Tapi tak ...dijwab . So si Gf pegi dkat ruma Bf dia . Di luar ruma ,rmai orng . Dia mula rasa pelik then trus msok ke ruma . Sekujur tubuh terbaring kaku di tnga ruma . Dan tubuh tuu adalah jasad si Bf yng dah meninggal . Mak si Bf pun bagi surat dkat GF .
Surat yng bertulis : 

Sayang , smlam awak dpat hdup sehari tnpa saya . Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dpat hdup bhagia tnpa saya .
Love you ♥ :(


ape perasaan kowg pas bce dialog kat atas???so,,selagi die ade,,,kite kene hargainya..jgn da hilang bawu nk menyesal..huhu..





Thursday, 22 September 2011

SAKITNYA MATA AKU.....

Aduhhhh...nk tau knp???sbnarnya aku sakit mate tngok blog aku sendiri..hahahhaha....sengal aku ni,,tngok blog sendiri pon sakit mate..aku yg buat,,aku sndiri xske..nak ubah balik rasa malas la plk...lantak la..klu kowg nk bace,,bace la..klu rasa sakit mate,,,x payah bace..hahaha...k daaaa~~~~

Wednesday, 21 September 2011

SESUAI KE???

Sesuai ke aku jadi model???da la pndek..hahahaha..walaupon pndek,,ade jgk owg nk amik aku jd model baju die..jom kawan2 tngok pic aku masa aku jd model..sbnarnya aku mmg x layak lgsung jd model bju..hrmmm..
Masa ni pereka bju ni tgh terangkan jnis bju yg telah dibuat..cube teka aku yg mana???yg paling pndek n hodoh 2 la aku..hahahaha...
Nak tau knp aku ke dpan masa ni???haha...masa ni pengadil panggil aku sbb nk tngok kain aku 2..klu aku jalan bnda 2 msti bergerak jgk..cantik aw..pasan x??hihi..klu x pasan jom tngok pic seterusnya...
Waktu ni da hbs show..sajeje nk menggedik tgkap pic ag...biasa la pmpn suka bergambar..wekkkzzz....haha..
wekkkkzzzzzz...;D
Nyampah plk aku tngok pic aku ni...sedangkan aku pon da nyampah,,owg lain lagi 10 kali ganda nyampah..hahahhaha...whatever!!!!yg pntg aku bhagia..haahhahahaha....

TERINGAT KENANGAN LAMA..HUHU..

Wowwww....cm bez je topik ni..hehe...hari ni aku nk cite sal kisah aku dlu2..hehe...jom kite terjahhhh....

Hahahaha..pic ni mmg buruk..al maklum la...baru sem 1 ni..budak belasan tahun lagi aku ms ni..bak kate owg tua..dak hingusan lg..hahahaha...ok,,aku nk knalkan kt kowg kwan2 aku kt dalam pic ni..yg buat peach 2 name jue,yg pegang dagu name husna,tudung ungu dila,yg pndg aku lak nme die fath n lastly yg paling depan mylovely aku,atan...masa ni aku x kpel lagi ngn die..die 2 dalam proses tgh nk usya2 aku..eee pasannya aku ni..hahaha...
Ni la kawan2 aku masa mula2 aku masuk poli..
Ni la kwn2 aku masa kt asrama..tp skunk sume da berpecah sb kelas lain2..uma sewa pon da lain2 jgk..so sume da wat hal masing2...cedihnyaaa...huhu.. :(
Tapi nmpak cm skema je pic zaman pak kaduk ni..hehe...

Sunday, 18 September 2011

TAK KENANG BUDI..!!!!!

Hari ni sy nak share ngn kawan-kawan sal tak kenang budi...bnda ni mmg da lame berlaku tp aku baru je dapat tahu sal hal ni..mmg teruk ngara kita DIHINA  oleh rakyat INDONESIA..kalu x cye COPY link ni...

http://www.youtube.com/watch?v=sVnUgt87XRM

n then kowg cube tngok yg ni plk...dowg pon hina polis ngara kite..

http://www.youtube.com/watch?v=-xhMBGPC-Cw&feature=related

dowg ni mmg teruk la..da la byk rakyak dowg mnumpang kat cni cari rezeki,,pas 2 nk kutuk2 Malaysia ciplak lagu dowg..INDONESIA TERUK!!!!!!!

Thursday, 15 September 2011

LAWAK LAGI???HAHA..

Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye .
Mat salleh ; ( bingung )


YANG NI LAGI KELAKAR..SUME NI AKU COPY KAT CERITA LAWAK...KLU NK BCE LAGI,,CARI SENDIRI..HAHAHAHA..

Wednesday, 14 September 2011

CERITA LAWAK PENDEK

Hari ni aku nk kongsikan cerita lawak pendek...msti kowg ade pnah bce sblm ni..tp xpe la..aku sjeje nk pnuhkan kt blog aku ni..hehe..

lucu 1: Bapa
Man: Bapa aku hebat. Dia polis. Semua orang takut ngan dia.
Ali: Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.
Man: Wow! Bapa kau keja apa?
Ali: Tukang gunting rambut.
Cerita Lawak/ lucu 2: Bahasa Inggeris
Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila giliran adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.
Cerita Lawak/ Lucu 3: Sudu
Doktor: Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit: Eh! tak boleh la doktor.
Doktor: Kenapa?
Pesakit: Rumah saya ada dua sudu jer.

Cerita Lawak/ Lucu 4: Mayat

Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.

Cerita Lawak/Lucu 5: Tiru
Cikgu: Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa: Apa bukti awak?
Cikgu: Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".

Cerita Lawak/ Lucu 6: Makan
cA: dari pagi tadi aku makan tak kenyang2 je?
cB: kau makan ape?
cA: makan angin...............................


HAHAHHA..LAWAK BETUL..SAKIT PERUT AKU..HAHAHAHA..